Opinione

Majtas jo djathas; televizionet favorizuan PS-në dhe shkelën Kodin Zgjedhor

Gjatë një fushate zgjedhore, mediat duhet të shërbejnë si një kanal informacioni midis kandidatëve dhe publikut, duke funksionuar si një arenë debati ku qytetarët informohen për politikat dhe platformat ekonomike dhe sociale të partive, në mënyrë që të bëjnë një zgjedhje të informuar kur të hedhin votën e tyre në …

Read More »

Pasaporta e vaksinimit të BE njeh edhe vaksinat kineze e ruse, shqiptarët e imunizuar do të lëvizin lirshëm

Bashkimi Europian ka miratuar zyrtarisht nxjerrjen e pasaportave të vaksinimit , duke mundësuar lëvizjen e lirë të qytetarëve që kanë fituar imunitet. Këto certifikata, të cilat do të hyjnë në përdorim që nga fillimi i verës, do të vlejnë edhe për qytetarët e Ballkanit Perwndimor dhe do të lëshohen për …

Read More »

Cilat janë zonat me riskun më të lartë elektoral?

Instituti i Studimeve Politike (ISP) ka publikuar hartën e zonave të riskut elektoral. Nga zonat me riskun më të lartë, kryesojnë bashkia Elbasan, ndjekur në të njëjtin nivel nga bashkia Durrës (periferia) dhe bashkia Shijak, më tej në të njëjtat kuota bashkia Krujë, bashkia Kurbin, bashkia Shkodër (periferia), bashkia Vau …

Read More »

Drogë, huliganë, banditë dhe një avokat i vdekur: Kjo është bota e errët e Aleksandar Vuçiçit

Nga Enver Robelli Në përvjetorin e 17-të të trazirave të 17 marsit të vitit 2004 presidenti serb e mbuloi Kosovën me flamurin serb. Këtë e bëri në botën virtuale, sepse në botën reale s’mund ta bëjë dot. Në mediat digjitale dhe në botën virtuale shqiptare ky provokim i kryetarit serb …

Read More »

Po nëse në fletën e votimit vendosim opsionin ‘asnjë nga partitë’

Nga Irena Beqiraj Afrimi i zgjedhjeve parlamentare të 25 Prillit, siç edhe pritej, po shoqërohet me një ambivalencë të thellë, e cila ka prekur shumicën e votuesve jo partiakë, pavarësisht nga profesioni apo niveli i edukimit. Këtë ndjesi votuesi shqiptar ka kohë që e provon, dhe kjo shprehet më së …

Read More »